Begränsa blågults turistresor

Dags för ny meningslös landskamp. Tyvärr. EM- och VM-kval är viktigt men Nations League känns, speciellt nu, så fruktansvärt fel – som en billig påhittad inkomstkälla för de redan kopiöst rika, pre-Covid-19. Vi vill ha färre symboliska turistresor till andra länder – inte fler! Vi lider med vår klubblagsfotboll men kärleken växer – via stramingtjänster.  CL och EL ger oss små andningshål av internationalism och pan-europeisk tävlan. Covid-19 är en slags nationellt trauma med olika hårt drabbade länder. Då vill vi känna solidaritet och omöjlig gemenskap. Vi vill räcka fram en trubbig, lätt generad armbåge – inte gå in i 50/50 duell med full kraft. Istället gör landslagen tvärtom, tvärtemot alla rekommendationer och påbud – det känns väldigt fel. För naturligtvis skiter vi i om Sverige är ett bättre herrfotbollsland än Kroatien just i kväll, i Covid-19-världen.  Lägg ned skiten och låt förbunden stödja de fattiga, lokala fotbollsklubbarna istället.


About this entry