Post Pettersson

Nog för Isak Pettersson är bra med fötterna men att han kallas in när västerbacken Augustinsson lämnar är ganska uppseendeväckande. Fast bakom lär finns en latent målvaktskris, lätt mörkad av Janne Andersson. Isak skulle behöva starta, som målvakt, för att förbättra sitt cv så mycket att han blir intressant även för klubbar på kontinenten – inte enbart för MFF och FC Midtjylland varav de senare är Isaks troliga destination. Efterträdaren kan mycket väl bli P K Bråtveit, åter petat i Djurgården. Löjligt. Det är inte hans fel utan klubbens inkompetens på den positionen som åter ger sig tillkänna. Och labila mittbackar. Norrmannen hade blivit en bra ersättare till Isak Pettersson. Rimligtvis den med högst potential som Norrköping kan få. Att göra som t ex AIK, Hammarby och IFK Göteborg och chansvärva utländska målvakter men finfina cv men taskiga allsvenska säsonger avskräcker.  

Ett alternativ, sämre men nästan OK, är Marko Johansson eftersom jag förutsätter att MFF värvar en ny förstemålvakt till nästa säsong. Troligtvis Tim Rönning, eller eventuellt Pontus Dahlberg ifall Häcken faller igenom om inte tar en Europaplats.  Men i teorin kan det även bli  Isak eftersom MFF egentligen inte har något emot korta målvakter – även om de bara haft långa, och överlånga, de senaste två decennierna (undantaget den missförstådda Milan S).


About this entry