Pudlar igen (Lex Pontus)

Runt 30 miljoner för Pontus Almqvist är naturligtvis enormt roligt för alla inblandade. För en lovande fotbollsspelare som får ett kvitto på att det finns folk som tror han kan bli vansinnigt bra. För alla ledare, speciellt på ungdomsnivå, som ser en liten pojklagsspelares dröm förverkligas. För IFK Norrköping som får ologiskt mycket betalt för en kille som gjort 5 mål på 20 allsvenska matcher och har mycket att lära innan han kan leverera i ryska ligan. För supportrarna som ser sin klubb stabilisera ekonomin och kunna investera i fler spelare med potential att utvecklas. Och ge ännu mer pengar. 

Jag har inte sett det värdet för den snabbheten. En bra dag hade jag uppskattat paketet till strax under 10 miljoner. Jag tror att de där fem målen har betytt allt. I jämförelse är Gigovic en betydligt större talang men HIF kanske en sämre förhandlare. Och i fall Pontus värde verkligen är runt 35 miljoner så borde Bergmann Johannesson vara värd cirka 100 miljoner redan idag.

Ps Det är naturligtvis glädjande för Rostov att de tror de gjort en bra affär. I dag. På fullt allvar tror jag det är affärens enda förlorare. Jag förknippar inte heller rysk fotboll med talangutveckling. Det är ett land med 150 miljoner invånare och hur många fotbollstjärnor skapar man egentligen?  Ens historiskt? 

Men det är en annan historia, naturligtvis med potential att bli en ny pudel här på Maxtiotår.  


About this entry