Matchen MFF inte kan förlora

I måndags skulle Malmö FF bara stänga matchen och manifestera sin allsvenska överlägsenhet. Så plockade tränaren ut cynisk erfarenheten och satte in än mer av naiv orutin och 50/50-bollsförlorare.  

Milans tränare gjorde nästan samma sak i går när Zlatan gick ut med 2-0 men nyfödda Milan klarade sig med ett nödrop och en ung norrman gjorde 3-1 i slutsekunden. 

Jag förutsätter att MFF är oerhört revanschsuget. Dels på grund av 3-2-förlusten, dels för att IFK Göteborg på ett liknande sätt stal cupguldet i somras med en kvittering i 86:e. 

MFF är så pass kvalitativt överlägset i allsvenskan att man bara ska vinna den. Långt före sista omgången. Förlorar man mot Blåvitt får de andra, de som fyller ut fältet och tabellen, vittring och förhållandet mellan jägare och avelsdjur är alltid osunt och föremål för tragik, typ barmhärtighetsavlivning.

Enda hotet mot ettan är tränaren. 

Med det menar jag att Jon Dahl Tomasson eventuellt har tankarna någon annanstans och att spelarna kan märka det.  Jag tror inte han gör ett medvetet sämre jobb men tränaren och spelarna är alltid hysteriskt uppmärksamma på nyanser. Som tonfall, eller oförklarliga detaljer på den dagliga träningen. Är JDT lite splittrad kan detta tvivel eller tveksamhet sprida sig till både laget och hela klubben snabbare än Covid-19-pandemin. Och få ett relativt lika förödande resultat.   


About this entry