Ingen katastrof för Barça

1-3 känns inte bra i en El Clasíco men det kunde blivit hemmaseger. I fall det inte vore för Courtois fenomenala räddning på Messis friläge i första. Istället avgjordes matchen på en tveksam straff och en dålig utrusning av Neto. 

Spelmässigt var Barcelona lite bättre i de sista 85 minuterna. Det mest positiva var att Barça för första gången på ett sekel startade en El Clasico med tre tonåringar. Ansu Fatu och Pedri var bra, Dest som högerback sensationell. 

Koeman borde ha gjort de tre bytena långt före 80:e minuten. Busquets var usel orsakade första målet men fick vara kvar ytterligare 75  minuter.  Han fick mycket hjälp av Frekkie De Jong som var lysande liksom att Messi jobbade hem och hjälpte 17-årige Pedri flera gånger. 

Barça skapade många bra chanser men orutin och lite sämre fysik fällde avgörande. Det var dock inte en match som avgjorde La liga. Barça är giftigare, har en bredare trupp och kommer vinna serien. 


About this entry