Vackraste målet i Barças historia

Det vackraste målet är inget mål. Ändå gav faktiskt Ansu Fati bort ett mål och hur många 17-åringar är så generösa, mot Juventus, i Champions League?

Det fanns mycket att njuta av i Juve-Barça. De hånade katalanerna krossade motståndet. Där var verkligt läckra, klassisk Barçaanfall med omväxlande långa och korta bollar på ett tillslag och så hux flux ett friläge. För Messi, För Griesman, för Dembelé och för 17-årige inhopparen Ansu Fati. 

På tilläggstid fick han en fin passning, blev helt ren rakt framför mål och behövde bara trä in trean. Men 17-åringen lade överraskande bollen i sidled, med hopp om att 29 –årige dansken Martin Braithwaite skulle få springa in bollen i tomt mål. 

Braithwaite har spelat i sex klubbar de senaste tre säsongerna. I år har han fått sammanlagt 13 minuter på två ligamatcher. Han löpte vid sidan om Fati men stannade av i det ögonblick tonåringen rörde bollen i tron att lagkamraten avslutade och gjorde mål, inte att han skulle rulla bollen i djupled. Så en svartvit försvarare hann emellan.

Att vara så generös, att ha ett så stort hjärta när man är 17 år och världens kanske mest lovande fotbollsspelare är fantastiskt. Fotboll blir aldrig vackrare än så: en simpel men misslyckad assist på fem, sex meter.  


About this entry