Curtis Jones och cynismen

Direkt efter att Liverpool besegrat Spurs och Mou med ett nickmål i 90:e går Klopp fram till sin unge wingback Curtis Jones. Tränaren ger en kram och säger några berömmande ord – det ser ut så: spelaren rodnar, tränaren ler. 

Curtis Jones kunde kostat Liverpool fyra mål och en halv EPL-säsong i går. Han behärskade absolut inte positionen, defensivt. Offensivt helt OK men han förstod aldrig var han skulle ligga när Spurs skapade fem av sina sex farliga chanser på grund av Jones felbedömningar. 

Men Klopp log, som bra tränare alltid ska göra. 

Spurs – överskattade och en sällsynt cynisk upplaga av Mourinhofotboll. Alla mina Spurs-vänner håller ursprungligen på dem tack vare den vackra, offensiva fotbollen – och nu detta. Lika fel som Van Gaal i Barcelona. Lloris var oerhört bra men stod felplacerad vid 1-0. Nu hade han knappast tagit det konstiga målet ändå men han står en meter alltför nära stolpen. Højberg hängde inte med och högerbacken Aurier var lika falsk och svår att tycka om som tränaren hans är. Jag tycker dessutom att Harry Kane är cynisk och ganska ful men samtidigt är han en fantastisk fotbollsspelare. Jag tänker inte på det faktum att han med knuffar och fasthållningar vinner alla nickdueller utan om hans spelintelligens, målsinne och förmåga att läsa spelet ett par tiondelar före motståndarna.  


About this entry