Stannar Rydström i Norrköping?

I en intervju i november berättade den före detta Siriustränaren att han ofta drömde om att stanna i Norrköping – under bilpendlandet mellan Kalmar och Uppsala. Ta av till Parken. Köra alltför bredda flerfiliga gator alltför långsamt. Jag tror Henrik Rydström gör allvar av det nu. Tar till höger. Blinkar. Tycker han blinkar rätt frenetiskt redan, sittandes i Kalmar. Han vill gå vidare i östkustkarriären, inte träna ett fattigt bottenlag när han kan bli manager i landets näst mest välmående klubb. 

Men går det inte alltför långsamt, med Rydström på vägen? Det skulle passa Norrköpings nuvarande spelarmaterial och modesta målsättning med Rydström och där är inte så många andra svenskar att välja på. Han är född manager. Ta säkert IFK till medalj. Men. Jag hade trott IFK var nyfikna på Daniel Brännström men han hamnade i Sirius. Norling är den bäste men nog inte så sugen på Norrköping och sedan är det inte så många kvar, som är lediga (eller beredda att bryta ett bra kontrakt). 

Var jag Hunt skulle jag satsa på Olof Mellberg – han har en högre kapacitet än Rydström, och högre ambitioner. Och ett helt annat, osvenskt tänk. Jag tycker Olof visade i Helsingborg vilken bra och spännande tränare han är. Topp 3 i allsvenskan. Dock inget managerämne – kontakter med media är inte prio och temperamentet är fruktat och lynnigt. Rydström är det trygga valet, en Janne/Jens 2.0. Olof Mellberg är det ambitiösa, äregiriga. 


About this entry