Agenternas lögner och Silly Season

Om agenter vill destabilisera en svensk klubb sprider de lögner. Som fotbollsmedia kastar sig över. Ju grövre desto bättre. 

De kan sprida uppgifter som att en spelare har mycket högre lön än andra. Eller att flera spelare är på väg att lämna och har bud från bra klubbar. Ifall lovande spelare ser att många erfarna spelare försvinner utan att det värvats ersättare kan de tänkas att de inte vill stanna i en mittenklubb. De kan också spridas rykten och lögner för att försvaga ledningen, tränaren eller Gud vet vem i klubben.  Nåt personligt.

Sedan kan man naturligtvis tycka det är olyckligt att man skriver ett fyraårskontrakt med lagets hörnsten som sedan vill iväg igen efter 6 månader. Det är svårt att förklara bort. Men självfallet ska inte IFK Norrköping släppa Sead, i alla fall inte under 70-75 miljoner. Betalar någon det – fine! Annars kan han stanna och ta sitt ansvar för laget 2021.      

I den bästa av världar hade IFK:s ledning varit tydligare med vad de ville redan i höstas. Att IFK bara skulle ut i Europa och belöningen var bonus för alla, inklusive Jens fast han skulle lämna. Nu lät man säsongens spelas av och inget motivationssnack i världen av en tränare på väg därifrån (som de dessutom inte hade förtroende för) kunde påverka inställningen. Och så har du flera spelare som vill ut i Europa, på ett eller annat sätt.

IFK borde gå ut med att man tänker bygga laget kring Sead, ifall man inte får de rätta pengarna. Det borde göra att några av spelarna vars kontrakt går ut till sommaren stannar. Även om deras agenter inget hellre vill än att de byter klubb, helst vart annan säsong. Det är en början. 

Som jag misstänkte före helgen är Asoro är på väg tillbaka till Swansea, som inte vill ha honom. Hugg på honom Hunt! Var inte passiv, visa att du tänker skapa ett topplag även 2021. Fast denna gång med en riktigt bra tränare! 

Ps Värva inte Oscar Jansson. En duktig målvakt som hör till seriens åtta bästa men inte mer. Han vill ut i Europa och det här är en av hans få chanser. Det finns väldigt många, bättre målvakter. 


About this entry