Den leende Lionel

Messi ville lämna i somras. Messi har flera gånger uttryckt sitt missnöje med sakernas tillstånd i FC Barcelona.  Messi har bara gjort  sex mål och samtliga på straff fram till för någon vecka sedan. I La Liga. Fram till i kväll. Ruskigt svår bortamatch mot Athletic Club och Barça vann 3-2 men det borde varit 8-3. 

Samspelet med nyss fyllde 18-åringen Pedri var fantastiskt. Inte minst när Pedri klackade fram Messi till 2-1 i slutet av första. 

En förklaring till de många målchanserna var att hemmalaget låg med en ganska hög backlinje och lämnade massor av yta. Messi blev också läckert framspelad av Messi som dunkade in 3-1 via ribban och så hade han två i virket. 

Lionel Messi log, skrattade och kramades ikväll. Inte enbart med Pedri utan även med Grissman. Det var flera år sedan jag senast såg honom skratta på plan. Ifall det betyder att han stannar över presidentvalet och efter säsongens slut är en annan femma men glädje och kramkalas är en bra början.  


About this entry