Annika Sörenstams sämsta utspel genom tiderna

Ett politiskt utspel. med en blodbesudlad driver. Dagen efter att President Trump skrivit in sig i historieböckerna som en av de värsta amerikanska despoterna genom tiderna hyllas han av Annika Sörenstam. En av tidernas bästa damgolfare driver nu en stiftelse vars mål uppenbarligen är att spela golf med Trump. I onsdags fick hon en medalj av Trump för att de spelat så mycket golf ihop:

”Jag är enormt tacksam mot president Trump för denna ära och allt den representerar för mig, min familj, LPGA-touren och Annika Foundation.” (citat från DN).

Annika Foundation är Sörenstams stiftelse, och redan 2019 besökte hon Vita huset i samband med ett evenemang för denna i Washington.

– Jag har spelat golf med honom (Trump) säkert ett dussin gånger innan han blev president. Han är en stor supporter av damgolf. Men jag har ingen relation, håller inte kontakt eller så. Det var mest av respekt mot presidenten, mot Vita huset, mot amerikansk historia (citat från Expressen).

Ifall Annika nu verkligen, alltså på allvar, kände respekt för presidentämbetet, för Vita huset, och för amerikansk historia så skulle hon självklart avstått från att hylla Kung Ubu.

PS Annika, ”did he grab you by the pussy”?

PSS T o m PGA Mästerskapen beslöt i onsdags att bryta kontraktet med Trumps bana i NJ och inte spela där. Men Annika, hon förstår inte varför man borde avstå från att hylla Trump. Kanske rinner pengen ned med tiden.


About this entry