Den svenska resebyrån

Om några dagar stänger fönstret. Hur många stora svenska herrfotbollstransfer har det varit? Förutom några Bosmanhaverister och nån enstaka ficktranserfer under 10 miljoner till bottenlag i perifera ligor? 

SM-mästarna har tappat några spelare men säger sig inte känna ett behov av att köpa. Och de har tid – för AC lämnar väl till saudiarabiska ligans premiär? Norrköping har tappat flera tongivande spelare men förstärker inte, med två undantag, förrän till sommaren. Det är som på en resebyrå Covid-19 vintern 2021: det händer inte så mycket. 

En av få intressanta affärerna i Europa har varit den unge danske högerback med 6 seniorlandskamper som köpts av Atalanta, för 110 miljoner. Från Genk.  Joakim Mæhle är sjätte största transfern hittills, i den fem stora ligorna. Med sommarens många transfer med danska spelare för 100- 300 miljoner måste man fråga sig – är svenska agenter så mycket sämre än de danska använder sig av? Eller är danska fotbollsspelare bara fyra, fem gånger bättre än alla svenskar? 

En 20 årig ungersk mittfältare gick från Red Bull Salzburg till Red Bull Leipzig för 250 miljoner Det är as


About this entry