En quick fotbollsfix – mitt i februarifrosten

Har svårt med fotbollsmotivationen. Bara matcherna räcker inte nu, andra Coronasäsongen. Mitt fotbollshjärta fryser. Läser romaner och Louise Gluck istället. Jag såg till exempel inte Barças ligamatch i helgen, trots den potentiella spänningen. Inte heller veckans Copa Del Rey lockade. Olika viljor blev aldrig överens. Jag noterade att Real Madrid förlorade hemma mot Levante men det väckte inte den stora glädjen sådana förluster brukar göra – där var ju inte ens publik som kunde bua och skrika riktigt fula svordomar efter de vita spelarna. 

Vad gäller Barcelona tror jag den surrealistiska klubbekonomin spelet en viss roll. Känns som alla culés blivit utnyttjade i bedrägliga syften. Lite smutsigt. Hoppas att nästa månads presidentval blir en start på något helt annat. Att man startar om med Xavi och de nya unga spelarna som Pedri och Eric Garcia som ledare.  

Jag såg bara första halvlek av Brightons match – helt händelselös, ville inte bevittna när Liverpool höjde passningstempot efter paus. Jag såg Ystads IF – Redbergslid för målvakternas skull. Har inte ens orkat öppna Offside. Börjar känns lite som överentusiastiska, nostalgiska korpledare fått ett eget magasin, vilket naturligtvis är en väldigt orättvis och taskig känsla är man enbart sett omslaget.   

Den svenska försäsongen har rullat i gång och det enda riktigt positiva är att Anel stannar ett tag till. Det var klokt. Maic Sema har fått ett nytt tröjnummer… 

Så ser jag ändå, ett dygn senare andra halvlek på Anfield och plötsligt händer det – fotboll när den är som bäst och underbarast. En quick fix, mitt i februarifrosten. Pool trycker på tio minuter i andra. Skapar lite men känner sig överlägsna, tänker att det här fixar sig. Tar alltså inte riktigt hemjobbet när Brighton vänder spelet med Potters mixen av långa och korta passningar, härs och tvärs (skulle man rita boll- och passningarvägar ser det säkert ut som ett korsord). Så gör de blåvita 1-0 förbi en passiv reservmålvakt. Pool har än mer boll, kommer in i ett straffområde utan säkerhetsavstånd men kommer också till väldigt, väldigt få bra avslut. Medan Brighton borde gjort både 2 och 3-0 på omställningar. 

Äntligen pay back för mig och Brighton efter alla sorgliga, orättvis poängtapp jag bevittnat  sedan augusti.  Ska göra några nya försök i helgen. Danska ligan har dragit i gång…


About this entry