Gör knärehab killar till män?

Det heter inte korsband av en tillfällighet. Jag draftade honom som 41:a i tron på att alla knäskadade killar ska ha en andra chans. Och en tredje och vid 29 års ålder var det nu människan DeMarcus Cousins skulle möta spotlight, nyrehabbad och fin. Att det vilda, obstinata flagrant-barnet som jag ömsom föraktade och ömsom beundrade vek av, liksom knä- och fotled, fast mot öknen för att aldrig mera ses än på Youtube. Knä- och fotled hänger kvar – vad säger resten av kroppen? Nu ska den holistiska versionen, återuppstånden, stiga fram med stabila steg och stats eller för alltid försvinna ned i ett torrt havet av alltför mycket pengar, mat och andra former av anti-basketrelaterad hedonism. 

En småfeg, förvirrad marionettcoach har stått i vägen för Human Engineerings evolutionsteori, i NBA-fantasyligan Swedish Crossover. Nu har #15 inte längre något val, i natt är det upp till DeMarcus att visa på värdet av resten av livet. En man med en massa ringar och halskedjor eller en man med DEN ringen plus fyra fem bonussäsonger bland contenders? Första delsvaret mot ett LaMarcus Aldridgelöst Spurs: gör knärehab killar till män? 

Ps under alla omständigheter kommer han att få foulproblem så svaret är väl snarare, hur kommer han foula ut sig? Eskoreras han bort av skyddsutrustade säkerhetsvakter eller kommer en nyvaccinerad Pops skita i reglementet och marschera över till Rockets bänk, krama om honom, låta glädjetårarna rinna längs kinderna och viska att han är Spurs förlorade son och att de har en stor guldglänsande framtid tillsammans?


About this entry