Nya Barça, nya Katalonien

12 miljarder i skulder, presidentval den 7 mars, CL-rysare mot PSG på tisdag och komplext katalansk regionalval i dag söndag. 

Då ser jag det nya FC Barcelona födas. Messi gör två verkliga drömmål från 25 meter men egentligen, egentligen är han en slags historia. Jag tänker mer på 21-årige Riqui Puig och 18-årige (25 november) Pedri som de nya Xavi och Iniesta. Samma kvicka fötter, korta passningar på första tillslaget och fantastisk rörelse. Ilaix, 18-åringe innermittfältaren gjorde La ligadebut och Trincao, 21 (29 dec), gjorde två mål men borde också haft en assist, ifall han inte varit alltför målkåt. Räknar inte portugisen – tycker inte han är tillräckligt spelintelligent. 

22-årige Minguesa borde med tiden kunna bli en bra mittback bredvid 21-årige Eric Garcia från Man City. Frenkie De Jong är 23. Dest, 20, kan spela högerback de kommande tio säsongerna.   

Kanske kan 23-årige Dembele utvecklas. Han har potentialen. Ansu Fati fyller 19 år 31 oktober. 

Här är åtta blivande världsstjärnor. Kan räcka till en ny storhetstid för Barça – ifall man får en sorts ordning på ekonomin. Och en ny tränare. Ronald Koemans skrik och vredgade ansikte efter att Iiaix slagit ett dåligt pass och öppnar för Alaves kvittering får mig att definitivt ge upp på holländaren. En klok tränare behandlas inte sin debuterande 18-åring på det viset. Aldrig. Ronald Koeman är historia på Camp Nou. Återigen. Välkommen tillbaka Xavi.


About this entry