En match på bänken är också en match

Ulf Lundells klassiska konstaterande från Malmö i slutet av 1980-talet är fortfarande gångbart. Även i fotbollsvärlden. En inställd konsert är också en konsert, en match på bänken påverkar i allra högsta grad ens karriär.  I går slog Everton arvfienden Liverpool med 2-0 för första gången på 21 år. Jordan Pickford gjorde några helt avgörande räddningar och var den engelske landslagsmålvakten i frågasatt bland några, ifall Robin Olsen hade chansen att utmana nr 1 om platsen som förstemålvakt så är den chansen nu förbi. Sällan har en målvaktskarriär påverkats mer konkret av en match man inte själv spelar. 

Man petar inte en legend. Om Robin Olsen vill fortsätta sin utveckling och vara förstemålvakt i ett bra lag i en stor liga så måste han nog flytta från stan. Siktar man högt kan man säga att Hugo Lloris dagar är räknade. Aston Villas Martinez är sämre än Robin när Robin är bra och får förtroende. Finns många etablerade EPL–lag där han skulle kunna vara förstemålvakt men det gäller att de lagens managers våga satsa på en så pass bra andremålvakt. För andremålvakt är Robin, idag mer än någonsin tidigare.  


About this entry