Fel attityd Antonsson

Om han gör en dålig match och i högsta grad är orsak till fiaskopremiären – borde man inte visa lite ödmjukhet? 

Inte Marcus Antonsson. Han har ett eget narrativ, den om en otursförföljd men bra forward i ett disharmoniskt lag. Han säger i går måndag till Fotbollskanalen att laget spelade dåligt och drog på sig frisparkar som tränaren sagt man skulle undvika. Inte ett ord om att målet på första frisparken tillkom enbart för att han struntade i att markera sin gubbe. I det ögonblick han lät in motståndare springa i väg mot målet gjorde han ett val. Fel val. Sedan skuldbelägger han lagkamraterna. Inte ett ord om hans många dåliga avslut, hans brister i passningsspelet eller oförmågan att lyfta sin omgivning. 

Jo han nämner att många av lagets avslut var alltför höga och att det enda han är direkt missnöjd med är avslutet som tog i stolpen – om det bara var lite otur.  Inte ett ord om det krampaktiga avslutet på övertid, den utan tvekan bästa chansen. 

Varför Antonsson gör så här vet jag inte. Kanske för att han ska lånas ut igen men det vore märkligt när tränare och sportchefen satsat så vilt hårt på honom den här säsongen. Under alla omständigheter var det en felsatsning. Marcus Antonsson måste ges chansen att ha otur i en annan klubb än Malmö FF.


About this entry