Sol och cykel

Stort varmt ljus från ljusblå himmel, plus 6 grader och simpla 2 m/sek. Vi tar på cykelutflykt i Nordhamnen (ett stilla Öresund, ny spännande bostadsarkitektur). Samma dag har de stora cykelklassikerna säsongspremiär. ”Omlopp Het Nieuwsblad” klättrar uppför korta, branta”murar” ( ibland upp till 20 graders lutning) och över gammal kullersten. Det innebär otaliga punkteringar, många fall i låga hastigheter och intensiv kamp. Med andra ord bra sportunderhållning. När vi vänt hem igen. De danska tidningarna satsar stort på cykelbevakning men så är det inte enbart med tio danskar utan även tre av favoriterna till dagens lopp som kulminerar med den Vallonska pilen (Fléche Vallonne) om åtta veckor.    Kasper Assgren, Mads pedersen och Søren Kragh Andersen kommer alla höra tala om sig, från sadeln, den här våren. Det är mest belgiska lopp men 20 mars är det dags för Milano –San Remo. Ingen kullersten, inga murar men den stortens skönhet och fart som den flamländska och vallonska loppen saknar. 

Nu sitter vi upp på var sin svart holländsk cykel och så tar vi ”nord paa”. 


About this entry