Seriefinal utan FCK

Det har inte hänt sedan 1900-talet – att FC Köpenhamn inte varit ena parten i en potentiell seriefinal i danska ligan. Det är ett tydligt tecken på att den kris som uppstod i höstas, och endast resulterade i legenden Ståle Solbakken entledigande, långt ifrån är löst. För en vecka sedan fick de 2-2 mot bottenlaget Lyngby i en mycket kontroversiell match. I går räddade de 3-3 hemma i Parken på vad som officiellt är övertid men det var faktiskt en kvittering på straff EFTER att domaren blåst av matchen och några ledare redan gått ned i omklädningsrummen. Tre, fyra minuter efter första slutsignalen kvitterade de helvita.  

Seriefinalen gick på Jylland, i Herning. FC Midtjylland dominerade första utan att göra mål. CL-laget trampade gasen i botten i direkt i andra vilket resulterade i flera livsfarliga kontringar. Bland annat hade Simon Hedlund ”bara” att glidstöta in med bollen vid bortre stolpen men den f d elfsborgaren träffade bollen lite fel och den smet utanför ett tomt mål från två meter.    

FCM vann på en målvaktsretur som kanske påverkades av en touch och en sned studs. Det var under alla omständigheter ett simpelt mål som kunde ha följts av fler – i båda kassarna. De återtog serieledningen en före Bröndby. Av mer anekdotiskt intresse är att AGF är sex efter och FCK har sju upp. Ganska låg matchkvalité, delvis beroende på februarimattan. Jens Cajuste i FCM jobbade som vanligt stenhårt och glänste när de svartkläddas alla tekniker inte fick så mycket ut av spelet. Det bästa var inläggen. Många och tidiga inlägg av väldigt hög kvalité. Där är en enskilt stor skillnad mellan svensk och dansk elitfotboll. Inga VAR-kontroverser! 


About this entry