Fågel eller fisk när MFF försöker fånga IRL-forwards?

En genuin serbisk dribbler och f d stortalang plus en 27-åring kroat med mystiskt förflutet – det lär vara Daniel Anderssons försök att lösa anfallskrisen i Malmö FF.

Birmancevic är 22 år och vi hoppas alla på att han har en överlång pubertet som plötsligt gör honom till ett fynd för 10 miljoner. Han ska var den duktig dribbler – den sortens spelare som ofta köps av AIK och misslyckas i allsvenskan. En Jimmy Durmaz en varför inte Rodic men förhoppningsvis aningen mer rå talang.

Antonio Colak är 27 och har representerat 17 klubbar de senaste tio åren. Han har spelat i A-landskamp, nu i november. Colak har varit bänkspelare i FC Nürnberg och gjorde succé i Rijeka för ett år sedan: 51 mål och 15 ass på 90 matcher i kroatiska ligan är imponerande. Han kom dit för 8,5 miljoner SEK och såldes i somras till PAOK Saloniki för 30 miljoner. Han startade de första matcherna i höstas, gjorde inga mål, blev inhoppare och försvann först från bänken och sedan från truppen. Efter tre minuters inhopp mot Larissa 3 januari har han inte setts till – över huvud taget. På 16 matcher i EL och grekiska ligan gjorde centerforwarden 0 mål och spelade fram till 1 (ett). Mot detta förödande målfacit ska ställas att han faktiskt startade  fem av sex EL-matcher, bland annat båda 0-0-kamperna mot Granada. Väldigt svårbedömd. Känns som om han kan vara en yngre Nikola Durdi`c/ Djurdjic – serben som 33 år gammal gjorde 26 mål och 15 ass för Hammarby på 54 matcher och 5 mål på 12 matcher för MFF 2015.

Under alla omständigheter är det mycket intressantare än den impotente, målanonyme Antonsson med fel attityd och den alltför unge Sarr.


About this entry