Tre Barçakamper samma helg

I kväll ska Barça ta åttonde raka bortasegern genom att slå Osasuna. Formen är bra, den mirakellösa vändningen mot Sevilla i cupen i torsdag sitter i huvudena. Men där sitter också andra saker denna helg. I morgon är det Madrid-derby och är det någon gång man faktiskt ska heja på Real Madrid så är det nu. Känns absurt men man måste åtminstone försöka. 

I morgon är det också val. Barças framtid ska förvaltas av antingen favoriten Joan Laporta, eller Victor Font. Den tredje ”president-wannabeen” är Toni Freixa vars outsiderkandidatur satt sin tillit till Koeman. 

Font gick redan i höstas ut med att han ville ha Xavi som manager från dag 1. Har nu nyanserat sin dröm och kommer inte sparka Koeman förrän efter säsongen. Han har dessutom ett ganska fläckfritt juridiskt förflutet. Vilket inte favoriten Joan Laporta kan skryta med.  Han går till val på att bygga ut Camp Nou med ytterligare 7 000 platser och Mikel Arteta som ”Mister”. Båda sakerna verkar totalt galna. I dessa tider, och i vår streamde framtid, vem behöver mer trängsel på läktarna? Och vem behöver en före detta Rangersspelare som medioker Barçatränare (även om han också spelat för Barcelona B)?   

Ingen Wikipediatext, ur långa de än är, nämner något om de märkliga affärer Laporta personligen gjorde med små f d sovjetiska, totalitärt styrda rådsrepubliker. Det resulterade bland annat i att FC Barcelona köpte svindyra spelare därifrån som sedan aldrig tog en plats i laget och släpptes gratis. 


About this entry