Allsvenskan behöver VAR

Borde blivit 2-1, nej 3 eller 4-1 hade varit ett mer rättvist resultatet av IFK Norrköping – IFK Göteborg än 1-1 men det är av akademiskt karaktär. Än bättre var att man släppte till få chanser – med undantag av två perioder i var halvlek då man försvarade alldeles för lågt och därför aldrig kunde behålla bollen när den väl erövrades.

Faktum är att Oscar Jansson var lysande, gjorde två, tre utomordentliga, smidiga räddningar. Han dominerade totalt i luften vilket är ovanligt för en norrköpingsmålvakt. Samtidigt var gästernas mål en gåva av domare utan översyn. När Söder i offsideposition släpper bollen mellan benen blir det avblåst. när Yusuf i offsideposition duckar för bollen så Söder kan slå in den – då blir det mål. VAR hade plockat bort det målet och även visat ut Pontus Wernbloom. 

Han tillhör numera endast elitfotbollen av osympatiskhet. Han är ful, sätter ut knän och armbågar, skaver, spelar tuff samtidigt som han filmar å det grövsta. Han borde i min bok åkt ut redan då han går in och knätacklar mannen med det lustiga löpsteget för att sedan kasta sig och hävda att hans näsa fått en smäll för att Alvarez lagt en hand på hans axel. En bedrövlig människa, i fotbollskläder. 

Det var roligt att se hur mycket IBJ växt, i alla riktningar. Tyckte han såg en centimeter eller två längre ut och definitivt bredare – eller var han så påpälsad?  

Första tio var underbara. Bra rörelse och få tillslag. De gula stod och frös som huttrande påskkycklingar. IFK Göteborg blir säkert bra, vad det lider. Frågetecken för den långsamma backlinjen och det plottriga mittfältet. Blir bättre när Wernersson är back, Jakob Johansson är frisk, och Hamsik lirar.  


About this entry