Ibland hjälper det inte att vara bäst – Norrköping föll på individuella misstag

Framåt ser det finemang ut. Totte Nyman kommer göra 15 mål igen när han får delikata assist av Sead och IBJ. De två har så mycket boll i sig att de förmodligen försvinner i sommarfönstret. Adegbenro börjar löpa rätt, har utmärkt inställning och en bred kropp. Ingen utpräglad boxspelare men väldigt nyttig. Alexander Fransson 15 meterspassningar skär genom motståndarnas mittfältet. Ishaq rättvänd med boll är snabb och har talang men felvänd och på egen planhalva var han en ständigt farlig – en säkerhetsrisk. Och vem har lärt honom att man ska ta två tillslag och skjuta så högt och hårt som möjligt alldeles framför mål?  

Det jag berömde före avspark sviktade. Rask är förlåten på grund av ålder och brist på erfarenhet. Norling ”gamebalade lite och det gick så där. Men Theodore är absolut en kommande storspelare när han får full kontroll på alla lite valpiga, men långa tentaklar. Hans samspel med Oscar Jansson var inte perfekt. Var f ö inte det Theodores självmål, det Jeremejeff fick?  

Oscar borde gått ut första gången. Nu hamnade han i en katastrofal position som hindrade Rask att tackla – fast han tacklade ändå i desperation men som framförallt hindra Oscar från att rädda eller blockera. En annan situation som han borde kolla på lite extra i morgon är andra målet med en uselt genomförd sideledsförflyttning. Istället för att täcka ett avslut från minimal vinkel slänger han sig in i målet – vad var meningen med det? Alla rosor jag gett honom vissnade i dag. Så juryn är ute tills ett par omgångar in i allsvenskan – då kan vi svara på ifall Oscar är i närheten av Isaks kvalité. Pontus Dahlberg däremot – han räddade Häcken flera gånger. 

Den störste syndaren var utan tvekan Jensas stjärn-nyförvärv Agardius. Löste offsiden vid tvåan, för att sedan tappa markeringen vid bortre. Samma sak med trean. Agardius positionerar sig i intet istället för att markera och ta närmaste gubbe. Agardius är helt OK med boll men klarar inte av att försvara. Det är märkligt att IFK aldrig kan få fram en bra defensiv vänsterförsvarare – ja förutom dansken då men han kan ju inte ansvara för hela vänstersidan alldeles ensam.    

Dessutom fick vi bekräftat att de unga, eller överåriga spelare som satt på bänken eller var utlånade förra säsongen nog ska ta en identisk säsong till. 

Ps Hur domare Ekberg lyckades undvika att varna Alexander Faltsetas åtminstone en enda jävla gång förblir en gåta. Allsvenskan skulle må bättre i fall inte anti-spelare som Faltsetas fick gå fria.  

Pss Allt mer uppenbart att Sead Haksabanovic staj-ikon är NT:s förre kulturchef Mats Granberg. En kopia, fast 35 år yngre (inte tyngre), och med boll. 


About this entry