Otålig ung man

I natt fick han starta för första gången i NBA, 20-årige, 207 cm långe serben Alen Smailagic plockades upp tidigare i veckan på grund av många skador i GSW. Han kom till USA som 17-åring, ansågs extremt lovande men har förutom en minut eller två här och där bara fått speltid i reservligan. 

Det intensiva programmet i NBA skördar offer. I natt haltade till exempel LeBron ut. Detta var Alens lycka. Mot Grizzlys vann han uppkastet och satte efter 19 sekunder en lång trea. 19 drömsekunder. Sedan katastrof. Två skottförsök till inom en minut och därefter tre snabba fouls.  Fick sitta ända tills början av 4 Q. Kom in, tog två snabba skott och så ytterligare två fouls. Sammanlagd 8 minuter, 5 fouls och 3 poäng i det som skulle bli hans stora, stora möjlighet. Inte helt säker på att han får fler chanser att starta, eller spela.


About this entry