I april avgörs Messis framtid

FC Barcelona krossade Real Sociedad. Alexander Isaks stolta, femteplacerade, baskiska storklubb förnedrades. Messi och de andra sprang in och ut, lekte fotboll och avslutade med ett TV-spelsmål. Ungefär som för 21 år sedan när Mattais Asper, i långbyxor, fick släppa in 6 mål i första halvlek mot Rivaldo och Luis Enriques Barça. 

Alla Azulagranas var glada och kramades helt vilt. Var det en av de sista nätterna med gänget eller stannar Messi kvar och kramas katalanskt även till hösten? 

Först ska de vinna: a: cupfinalen mot ännu stoltare baskiska storklubben Athletic Club den 17 april och b. en vecka före: El Clasicó.  Det är tio omgångar kvar av La Liga och Atletico leder med fyra, Real är sex efter. Barça har de rödvita hemma och en 1-0 förlust i bagaget. Vinner de med två mål ligger de före ifall man hamnar på samma poäng. Dit är det dock väldigt långt. 

Kommer en eventuell dubbelseger i april påverka Messis beslut? Säkert. Kommer två titlar inte enbart rädda Barças säsong utan även övertyga Messi om att det här unga laget kan konkurrera i Europa och förgylla hans allra högst sista två säsonger i Ciudad Condal?  

Vi kan vända på frågan –­ finns det en klubb villig att satsa plats och tillräckligt pengar på en 35-årig gigant till fotbollsgubbes sista säsong?

Messis ”fotbollsindustri” kräver lätt en miljard i lön och sign-on-fee. Plus att han beskyddas av domare och motståndare. Det får han inte i Brexit-England och Man City som annars kunde ha köpt honom. PSG skulle kunna göra det men vill Messi verkligen avsluta i en sådan fotbollskulturell ombyggd? Ytterst tveksamt. Italien har varken pengarna eller klubben som kan möta Messisimperiets krav. 

Så Madrid den 10:e och Athletic Club den 17:e april avgör troligen adressen för Messis två sista säsonger.  


About this entry