En kass Kosovo-keeper

En livrädd reservmålvakt gav Sverige en lätt VM-kvalseger. Det blev inte bättre av att han släppte in tvåan mellan benen och trean, straffen, var han på och borde styrt ut. ”Säker, välplacerad” straff, ”intill stolpen”, tyckte Åke Unger.  

Det blev in heller bättre av att dra på sig två helt omotiverade gula kort första 10. Lika pinsamt och odisciplinerat uppträdde kosovospelarna sista tio. Tänk att komma in, sätta två armbågar mot Mikael Lustig och åka ut efter blott nio minuter – kul grabb! 

Men däremellan, i första halvlek kunde Kosovo både kvitterat och tagit ledningen. Sverige ägde andra totalt. Kunde gjort ytterligare fyra, fem mål. Foppa Forsberg bäst på plan. 

Kristoffer Olsson inledde med två hoyggliga bolltapp första fem men spelade upp sig när han fick ytor. Men det är fortfarande genant att se honom utan boll. Han verkar inte ha en aning om vad han ska göra utan boll. Augustinsson ska ha en ursäkt. Inte för att han var bra – ta tåa in en boll i tomt mål ger inga toppbetyg här. Men han spelar faktiskt i Bundesliga regelbundet. 

Nu en ”värdelös” match mot Estland, enligt Åke Unger. 

Ps att ”inte ha kontroll på bollen i bollmottagningsskedet”  – är det inte detsamma som en ”dålig mottagning”?


About this entry