En Bibel ”out of print”

Gutenbergs guide till kristendomen rankas som en av de första sammanställningarna någonsin: tro, tips, orealistiska statistikuppgifter, skrönor, nyförvärv och förluster plus ett slags jävligt villkorat kärlekbudskap. I Europa. Inför säsongen 1523, typ och ”bäste-före” evigheten. I det ljuset känns det märkligt att bibeln nu slutat tryckas och man måste bli pluskund eller premiummedlem eller signa för nån annan digital måste-gemenskap för att få ta del av all den samlade allsvenska visdomen inför pandemi-säsongen 2021. Smittar papper, finns det en FHM-förklaring till att Aftonbladet fegat ur? 

Det är tur att vi har orakel som Noa Bachner, och Daniel Kristoffersson. Jo på fullaste allvar. Efter typ 20 säsongers sen marslycka verkade som om de båda kvällstidningarna bara satsade på nätet-guider. Jag googlade och kollade deras hemsidor i går och fann ingen reklam för några papperspublikationer om svensk elitfotbolls nära förestående. Kollade t o m stället på ICA och där var ingen i morse. För säkerhets skull även stället på Willys och där uppenbarade sig SUPERGUIDEN. Med både ”experternas tips”, ”klubbikonens återkomst” och ”supporterrösterna”. HALLELUJA!

Blev riktigt glad, trots 89:- mindre att köpa konjak för. Å andra sidan är det väl vad en korv kostar på f d Swedbank, i fall man nu kom in i morgon mot Bajen. Jag älskar Expressen och jag älskar dessa provokativa tips som Mats Olsson en gång introducerade och sedan Anrell och Alfelt förädlade. De som riktigt engagerar supportrar. Eller lockar fram smädelsord och häcklande. Som att Mattias Larsson tippar Bajen 8.a. Och Degerfors sist. Kristoffersson satsar på Häcken 6:a, HBK 9:a också  Djurgården som  guldvinnare. Den såg jag inte komma. Blåvitt-supportern Markus Vulcan placerar naturligtvis Blåvitt 4:a. 

Själv kommer jag med ett tips i morgon bitti men jag är mycket tacksam för en pappersguide. Allsvenskan hade inte riktigt varit detsamma utan papper. 

PS Mitt tips just nu är att som en tribute till Expressen och deras historiska pappersmission borde kanske Svenska kyrkan ta Sportbladets lediga plats och satsa på en ”Superguide” till protestantismen. Tänk Gud Fader, Junior och Den helige anden som en slags Allsvenskan, sonen Superettan och så Damallsvenskan som allt det där andra, vördnadsfulla men lite ostrukturerade och ännu inte visualiserade i en större TV-kanal. En Superguide inför post-pandemin och alla dess moraliska frågor och kniviga spörsmål. En själslig villkorstrappa eftersom det våren 2021 lär det vara lika tomt i kyrkbänkarna som på läktarsektionerna. 

Gud hör tifon, typ.


About this entry