Bäst i huvudstaden

De allsvenskar som förlorat mest på pandemin är utan tvekan stockholmsklubbarna. Förlorat, publik, hype och nu även kursen. I princip misslyckades alla tre klubbarna rejält. Ändå är det samma tränare som ska få chansen att misslyckas en gång till. Har stor respekt för Billborn. Blir grönvit medalj. Säsongen 2022 kommer dock två av de tre att ha bytt tränare. Förhoppningsvis även sportchefer.  

Hammarby har värvat offensiv spelare och en riktig mittback. Plus att Ousted är tillbaka och förmodligen visar varför han värvades. Plus samma tränare. Bör räcka till medalj men att plocka in Accam, seriens mest enfotade spelare, tror jag är en typisk Bajen-värvning. Ett stort namn som kräver boll men aldrig lever upp till hypen, i Hammarby. Typ Paulinho. Jag hade velat se Hammarby alltid lämna över bollen till motståndarna, försvara lågt och slå dem på snabba omställningar. Kanske funkar det redan idag i premiären?  

Djurgården

Något är fel i Djurgården. Man tappar inte så många mittbackar och innermittfältare utan att det finns något fnurr i klubben. Som att Erik Berg verkar rehabjogga sig igenom ännu en säsong. Som att innermittfältet som var lagets kitt. Plus en förlorad, väldigt underskattad målvakt. I fjol saknade man riktiga målskyttar – det gör man i år också. Joel Asoro är en mycket duktig offensiv kontringsspelare. Ungefär som Chiufya, fast med lite mindre dålig målkänsla. Kujovic var en duktig boxspelare för några år sedan. Kalle Holmberg en arbetsmyra som tofflar in några bollar i krysset, eller träffar hörnflaggan. Så vem ska göra målen i år? 

Om vi utgår ifrån att Jesper Nyholm och Erik Berg är som förra året – vem spelar bredvid Une Larsson? Om Berg och Nyholm når tillbaka till den den klass de besatt för tre, fyra år sedan vinner Djurgården SM-guld. Oavsett hur fan resten ser ut. Jo, Rasmus Schüller är ett starkt nyförvärv. Nye ryske målvakten såg riktigt bra ut mot Hammarby i cupen. Fyra, femma, typ.  

Begriper mig inte på AIK post-Norling. Satsade skattebetalarnas pandemipengar på gamla rutinerade spelare. För att stanna kvar. Verkar fortsätta med de gamla, trots många mycket lovande ungdomar. Som lånas ut. 

Lustig, Sotte och Per Karlsson är en hypotetisk trebackslinje med 99 års rutin. AIK:s största problem, förutom att förlita sig på gamla spelare och ta tillbaka Stefanelli är dock att man tror Janosevic är en bra målvakt. Kommer säkert spela en massa nästan mållösa matcher, plocka in nån gammal dyr återvändare och sluta sjua, åtta.  


About this entry