Grät himlen över Messi?

Direkt efter Madrids turliga 2-0-mål satte det igång. Kraftigt regn och starka vindar piskade dyblöta spelare fram till slutsignalen. Alla hade bråttom av planen även om Casemiro var allra mest stressad. Guds vrede?

Madrid utnyttjade sina två chanser. De höll undan i regnet. Trots en rak vrist i ribbans underkant med några futtiga sekunder kvar av tilläggstiden som rättvist delat resultatet av fyra mål. Det blev bara tre. Kunde blivit sex, sju stycken om det inte vore för två av världens bästa målvakter. Courtois lade sin gula arm om 18-årige Ilaix Moribas tunga axlar och tröstade den tårögde. Nästa gång studsar den in – målvakter vet precis allt om sånt som tur och otur.

Jo, det var bud på 3-0 men jag tycker ändå det var en lovande förlust. Förutom Messi, Busquets och Alba var Barça unga och värda en pinne. De skapade fler chanser mot ett lågt försvar än de brukar göra, hade ett högre passningstempo men mötte även en bättre målvakt än vanligt. 

Det har sagts att det var Messis sista El Clásico. Fan trott. Varför ska han lämna? Jo kanske behöver hans staff/hov än mer pengar – som de kanske kan få i Kina. Men det vore en lite väl billig, lite skämmigt girig hädanfärd för världens bäste spelare genom tiderna?

Kanske är det kul att spela i Man City eller PSG en säsong eller två men risken att misslyckas fotbollsmässigt är ganska stor. Och Messi spelar inte längre för att vinna en titel – även om han gör allt för att vinna de flesta matcher. Det ligger egentligen ingen sportslig utmaning att spela för en annan klubb. Bara pengar. 

Jag tror inte han kommer spela gratis de sista åren i Barça. Det vore betydligt mer hedervärt och utmanande för en 34 åring att vara med att bygga nästa generation av katalanska CL-vinnare. Mot en hyfsat slant. Är den stor nog för rådgivarna, advokaterna, kostanalytikerna och alla de andra i hans närmiljö som ska kamma in de sista slantarna på Messis karriär? Hans gode vän Xavi kommer till hösten. Talangerna är redan på planen – det fattas en bra boxspelare. Jag är övertygad om att Messi stannar. Det var inte många som märkte det men regnet övergick till ett skyfall av glädjetårar när Gud förstod att det inte var sista gången Messi uppträdde i El Clásico.  

Ps Det går fortfarande att vinna ligan, och cupen. Redan nästa lördag. 


About this entry