Avslut-på-mål-allsvenskan

Skrev före premiären att bristen på bra forwards skulle skapa måltorka. Första matchen talade emot min tes. MFF hade ett härligt anfallsspel innan Toivonen tvingades ut. Resten bevisade den, åtminstone för en vecka. 13 mål på 8 matcher är inte mycket och 8 på sju som inte spelades i Malmö är patetiskt, snarast en avslutsanorexi som borde få konsekvenser. Få mål är en sak, matcherna kan vara bra ändå men ifall inga målchanser skapas över huvudtaget är det svårt att ”älska allsvenskan”. Vi får se om det fortsätter så här eller det enbart var taktiskt oroliga tränarnerver som förhindrade nätrassel, eller ens målchanser. Men jag kan garantera att de allsvenska målvakterna frös i premiären.   

  1. Östersund             0
  2. Varberg                 1
  3. Norrköping            2

     Mjällby                 2

     Häcken                2

6. Halmstad              3

Degerfors                 3

Djurgården              3

Blåvitt                       3

Sirius                        3

Kalmar                     3

Hammarby              3

13. Örebro                4

———————————

Elfsborg                   4

——————————–

15.MFF                     5

16. AIK                     8

Som vanligt är statistikern på Friends galet givmild mot AIK men den felmarginalen får svensk fotboll uppenbarligen dras med. Inte superseriöst men det statistik och allvar är inget som svensk elitfotboll satsar på. Norrköping skapade faktiskt många chanser men träffade allt, inklusive ribbor, utom själva målet.


About this entry