Seriefinal?

Bara 29 finaler kvar. Storfavoriterna infriade alla förväntningar i premiären, till slut även de poängmässiga genom Knudsens slumpmål i krysset. För alla motståndare är MFF det lag man allra helst vill slå. Jag tippade Hammarby trea i serien. Jag har tippat dagens motståndare tvåa. Med andra ord årets tuffaste allsvenska match. På pappret. 

Jag har satsat på 0-1 och mål av Colak men det kan faktiskt bli storseger – så dåliga var Häcken borta mot Halmstad. Det enda som talar emot 1-4 är konstgräs och seriens bäste målvakt. Två avslut på mål av en silverfavorit håller inte. Trots naturgräs.  

Backlinjen är gammal och bra på att nicka. Förutom de wingbackar som troligtvis bildar fembackslinje kl 15.00. Ett robust och fult mittfält är att förvänta – ett som släpper kanterna. Jeremejeff är ful och duktig felvänd och för honom är det här årets i särklass viktigaste match. Men Alexander är och förblir en teknisk spelare i en överstor kropp som saknar målsinne. Och muskler. Leo Bengtsson var bra på Örjans Vall men är skadad. Mest spännande var lille 18-årige Traoré från Elfenbenskusten. Jag såg korta ögonblick av en stor spelare där – en verkligt stor spelare. På samma sätt som Hammarbys 18-årige Adoo kan ha en framtid i en av de största ligorna. Men du bygger inte ett lag runt en klen, osäker 18-åring. 18-åringar dippar djup i form, har svårt med positioner och defensivt jobb men kan prestera korta ögonblick av genialitet – när de har bollen. Det hoppas få se igen.

Men oväntat stabil MFF-seger, oavsett hur många mål. Tror jag. 


About this entry