Lill-Dammas förbannelse

Ingen har vunnit allsvenska skytteligan två år i rad. Sedan 1974. Discovery försökte få det till att verka märkligt, ja rent ut av mystiskt. 

Den som gör mål i allsvenskan blir omgående såld till utlandet. Gör inte klubben det så ser agent och spelare till att det blir av. Eller så är det en äldre herre och hemvändare som är rätt ointresserad av individuella utmärkelser. De flesta fotbollsjournalister mäter fortfarande individuell kvalité i gjorda eller insläppta mål. Det verkar som om många även inom klubbarna gör det.  

Totte Nyman skulle faktiskt kunna ”bryta förbannelsen”. Såg inte ut så i går under hans korta inhopp men han borde å andra sidan haft en straff då han tacklades bryskt, snett bakifrån i straffområdet. 

Min Saida-teori om 70 + mål för Norrköping tappar trovärdighet. Huvudsakligen beroende på att Rikard inser hur sagt försvaret är och därmed spelar ganska defensivt med många offensiva spelare. Då blir det som första halvlek i går – total impotens. Det var inte enbart Rikards fel men huvudsakligen borde han ta på sig ansvaret. Han fegade, och förlorade. 


About this entry