Gamle fine Gerzic

Frustrationen tog överhand. Gueye i PSG kastade sig in och stämplade en Man City-spelare på fotleden långt efter att denne spelat ifrån sig bollen. Det var bara en av flera fula efterslängar. Enda skillnaden var att den här är så farlig, och våldsam att det blir rött direkt.  Neymar och de andra frustrerade fick vara kvar på plan i första CL-semifinalen. PSG är en klubb i brist på balans och harmoni.

Frustrationen tog överhand. Dennis Collander i Örebro kastade sig in snett bakifrån och stämplade IFK Norrköpings Victor Agardius på fotleden. Det var bara en av flera fula efterslängar. Enda skillnaden var att den här är så farlig, och våldsam att det måste bli rött direkt. Men domare Lagerbäck tyckte det räckte med det gula. Gerzic och de andra frustrerade nerkingarna fick vara kvar på plan i allsvenskans fjärde omgång. 

Men visst var det åter ”gamla, fina Örebro” som de fem i klacken skrålade i Discoverys mikrofon. Efter flera säsonger med fotboll tog de gamla traditionella ÖSK-takterna över igen: fula efterslängar, höga armbågar, mycket skavande, defensivt övertunga, akut kreativitetsbrist och Nordin Gerzic. Som vanligt tre felpass för varje rätt adressent och hemåtjogg i personligt tempo av de vitsvartas kulturbärare. På många sätt personifierar 39-åringen ”gamla, fina Örebro”. ”Sport” är en klubb i brist på balans och harmoni. Kanske riskerar de äntligen att åka ned. De många fula efterslängarna och skavningarna var ett tydligt tecken på att laget mår dåligt – inte enbart i tabellen. 

Sundell är ett riktigt domarnamn. I Helsingborg lät denne en mittfältare begå två straffsparkar inom två sekunder som båda viftades bort. AC-spelaren från Mali knätacklade först en spelare och gick sedan in med båda benen sträckta i andrasituationen, mot Viktor Lundberg. Den formen av stämplingar trodde jag var borta ur europeisk fotbollen men uppenbarligen är de OK i Superettan.  Bara för att visa att han kunde gjorde samme spelare likadant på offensiv planhalva när han misslyckades med att stoppa en omställning. Oavsett namn och nivå – man kan fan inte tillåta spelare att kasta sig in md båda sulorna. Finns inte, får inte förekomma. Men i den svenska Superettan…


About this entry