Benie Traore

Märkligt att Andreas Alm väljer att skicka in en 18-åring som straffskytt. I allsvenskan har ivorianen visat att han är en stor talang men också att han är oerfaren, naiv och har svårt att kontrollera sina känslor. Kanske ville tränaren i sin sista match för klubben chansa lite, och själv bli hjälte tack vare sitt mod och förtroende för en kommande storspelare?

Av de tio spelare som skulle avgöra den svenska cupfinalen på straffar var han Häckens fjärde skytt. Generellt kan man säga att det är många bra straffar, och flera höga men är det något jag som målvakt skulle göra när jag ställs mot en 18 åring så är det att INTE chansa. Det gjorde inte Ousted – som fick bollen rakt på sig, skickade upp en knytnäve och så var Hammarby mästare. 

Annars var Pontus Dahlberg den som läste straffarna bäst ändå sällan var i närheten. Ousted läste en enda – det räckte. 


About this entry