Moratas miss – Robins räddning

Spaniens bästa målchans var väl Álvaro Moratas friläge – efter att Marcus Danielson missat en enkel undanrensning. Både i pausen och efter matchen vevades chansen. Fyra experter tävlade om att dissa Morata. Ingen nämnde Robin Olsen. Ingen nämnde att Morata hade rullat in bollen i tomt mål och gjort 1-0 i fall ingen målvakt funnits. 

Robin Olsen läste situationen blixtsnabbt. Innan spanjoren fått kontroll på bollen var han ute på perfekt avstånd – följde med sidledes på ett mycket vigt sätt och reagerade på avslutet med en alldeles utmärkt kontrafaktisk benparad. Hade Morata fått bollen på mål hade Olsen räddat. Morata missar för att han tvingas till ett avslut som är alltför svårt för honom. Av exakt samma skäl hamnade många spanska avslut utanför stolparna för att spelarna kände sig tvingade att göra något de inte hade teknik tillräckligt för att genomföra. På grund av Robin Olsen.  

Therese Strömberg kallade i halvtid Marcus Danielson för Sveriges bäste försvarare. Det är djupt kränkande. Det är svårt att lära gamla hundar sitta, speciellt Daniel Nannskog, men jag tycker att alla dessa fotbollsexperter faktiskt borde lära sig att a. målvakten är en del av laget och b. allt målvakten gör, eller inte gör, får konsekvenser för lagets prestation oavsett han rör bollen eller inte.


About this entry