Tysklands lyckosamma 1-0-förlust

Jogi Löw har fått lite lånetid. Hans landslag, ja de flesta av hans spelare, är långt förbi bäst-före–datum. De spelar odisciplinerat, korkat och borde ha förlorat med fyra, fem, mål mot Frankrike. Rent konkret: två snävt men korrekt avblåsta mål, ett stolpskott mot en tom mållinje, en solklar utebliven straff. Tyskarna hade tur med en domare som valde att blunda för knän, armbågar, stämplingar och till råga på allt tänder i Pogbas rygg. 

Pogbas var bäst bland segrarna. Tillsammans med Kanté. Pogba är en av världens tre, fyra bästa spelare just nu. Jag skulle satsa hårt på tre raka tyska förluster och Pogba som turneringens MVP.

Domaren ignorerade att Hummels drog i Mbappés tröja och överarm. Domaren, och hans kompisar i VAR-rummet, belönade Hummels för att han därigenom bromsade motståndaren och nådde bollen först. Att beröringen var marginell, att Mbappé i ögonblicket efter skulle ha kunnat avsluta helt utan inblandning ignorerade de också. För vad Hummels gjorde efter att ha touchat bollen var att fälla Mbappé – klockrent. Ifall du har ansvar för dina armar och ben så måste det väl innebära att även om avsikten inte var att fälla så gör Hummels det likväl. 

Jag tycker det är i grunden tokigt att Hummels inte bestraffas och Mbappé inte får straff. Var fan är den spanska logiken? Om man ignorerar Hummels fasthållning måste man även ignorera hans helt obetydliga bollberöring. 

Just sådana problem ska ett VAR-rum lösa. Det gör det inte så länge ens bästa kompisar väljer lojalitet och vänskap före rättvisa på planen.   

Det är något ruttet i VAR-kulturen! 


About this entry