11 av 39 straffar…

Ben Simmons är en av världens bästa basketguards. 24-åringen utmärker sig framförallt genom att vara topp fem vad gäller assist och snodda bollar. Hans skottprocent vad gäller tvåpoängare är hög. Han är ökänd för att inte våga skjuta trepoängare och vara labil från straffkastlinjen. 

Under grundsäsongen satte han 61 procent av straffkasten vilket är oerhört pinsamt. Ben har väldigt bra koordination mellan hjärna, händer, armar och ben – varför kan man inte då också skjuta straffar? 

I slutspelet har det gått från illa till katastrof. Favoriterna 76:ers håller på att åka ut mot Atlanta Hawks som funnit två raka, jämna matcher och leder nu 3-2. Båda senaste matchern förlorade Philly med tre poäng. Ben sköt 5-19 från straffkastlinjen och han hade lätt kunnat avgöra i fall han haft en aning bättre nerver.  

Det är inte i enbart de jämna matcherna han darrar. Även när Philly i första omgången enkelt besegrade Washington med stora marginaler var Ben som ett ensamt asplöv vid linjen. 21 procent, över fem matcher. Sammanlagt i playoff 34 % – det är en historiskt låg siffra. Man hånade Shaq för hans 50 % ft-skytte men Ben är fem resor värre.  Åker hans lag ut mot Hawks är det troligt att den unge guarden trade-as bort. Eller tvingas köra straffkastträning hela sommaren. För en ny straffkastcoach… 

Nästa match spelas tidigt lördag morgon.


About this entry