EM-kollen

Sensationslöst hittills och så kommer det förbli även i kväll. Tror jag. 

Att haussa Holland för att de gjort många mål, haft flest avslut e t c var ju lika pinsam fotbollsjournalistik som vanligt. Man behövde bara se highlight av Holland för att förstå att de var ytterst sårbara. Jag fann oddset 5.80 på Tjeckien efter 90 minuter. Blev en extra kula citronglass i den sicilianska glassbutiken runt hörnet.

I fall Ajax målvakt inte var avstängd hade han troligtvis inte släppt in någon av målen.  Kanske ska man lasta de Boer för att välja den riktigt dålige gamle Stekelenburg före Tim Krul. Vet inte vem som var ansvarig men valet var fatalt. 

Läser att många håller Franciscus de Boer ansvarig även för förlusten. Håller inte med. Kanske är han ansvarig för att laget inte uppträdde som ett starkt kollektiv men det finns ju en historik här som var ganska tydlig i går kväll 

Försvaret håller inte lika hög klass som anfallet. Främst är det ytterbackarna som är dåliga defensivt. Däremot är Dumfries turneringens kanske bäste offensive ytterback/wingback. Under alla omständigheter är Nederländerna ett ungt lag som har framtiden för sig. De kan gå riktigt långt i Qatar ifall de börjar spela som ett lag.

Cyniska Portugal sabbade Belgiens chanser genom den vårdslösa tacklingen/ axeldragningen plus glidtackling, på De Bryne. Utan hans genialitet är Belgien rätt mediokert och trebackslinjen väldigt sårbar. Italien är redan vidare till semi. Cristiano Ronaldo är fortfarande en alldeles fantastisk fotbollsspelare men hans ego och sinne för fair play är hopplöst. Ungefär samma genuina fuskare som Neymar. När dribblingen misslyckades sprang han in i en motståndare och fejkade huvudskada. Jag kan inte känna respekt för en sådan människa. Tyvärr. 

Kroatien kommer slå ut det impotenta Spanien (falta de cujones) och Frankrike är EM.s bästa lag.   


About this entry