EM:s bäste straffräddare

#1) Gianluigi Donnarumma Italien (Milan/ Bosman/ PSG)

Lång och rutinerad trots bara 22 år. En av världens bästa straffsparksräddare, på pappret. 15 av 43 är onekligen väldigt bra siffror. Har aldrig sett honom vid straffsparksavgöranden men hans räckvidd är ett stort plus här. Den kom inte till sin rätt i höstas då Milan slog ut portugisiska Rio Ave efter 24 straffar. Varken han eller kollegan räddade någon förrän båda straffskyttarna ”missade” i 9:e omgången. Varefter båda målvakterna missade och även de två följande straffläggarna som var lagens första straffläggare även de missade (fast Gianluigi lär ha ”räddad” sin). Varefter Simon Kjaer satte sin andra straff och Gianluigi räddade den sista portugisiska. Längden och smidighet gör dock att han i teorin hinner ner i hörnen… Kan vara guld för Italien. 


About this entry