Öppet Ödes-EM

Det fullständigt oberäkneliga ödet och de små marginalerna avgör ofta. I detta EM. Ifall Christian Eriksen inte fått hjärtstopp hade Danmark förmodligen slagit Finland och vunnit gruppen. Och då fått möta Portugal och kanske Italien. Jag tror Danmark är jämnstarka med Tjeckien och lite svagare än England. Men det är små marginaler. Kombon några centimeter mer eller mindre på Forsbergs skott, Danielsons sula och ett oförsiktigt, sent ukrainskt knä kostade Sverige kvartsfinalbiljetten – kan vara likadant för alla andra lag. 

Schweiz-Spanien känns lika öppen som Tjeckien-Danmark. 5:80 på Schweiz som ATG erbjuder känns som ett utmärkt spel.  

Det De Brynelösa Belgien förlorar mot Italien som saknar riktiga stjärnor men arbetar som ett lag. OK, de underskattade Österrike på typiskt italienskt manér men hade marginalerna på sina sida. Tror på enkel seger för kvicka, passningsgenerösa italienare mot det väldigt långsamm belgisk försvaret. Jag tror Italiens omställningar kommer kosta Belgiens ”gyllene generation” allra sista chansen att vinna något.     

Så England-Danmark och Schweiz-Italien. 


About this entry