Omstart med förmatch

En klassiker. En toppmatch jag sett på plats ett par gånger de senaste åren och t o m forskat lite om – som de drygt 32 000 i Parken i mitten av 1950-talet. I eftermiddag är det dags igen men det är glesare på läktarna den här gången – alla förutsättningar är annorlunda juli månads första lördag 2021. 

Inte mest bästa vilja i världen kan jag säga att IFK Norrköping – Malmö FF är dagens huvudmatch. Det är en förmatch. Tror till och med att Jon Dahl Tomasson egentligen är mer känslomässigt engagerad av Danmarks kvartsfinal i Baku än den 10:e omgångens bortamöte.  

Det visar han naturligtvis inte offentligt. I ”införmatchen-intervjun” på mff.se säger han som vanligt mycket om ingenting. Allting är ”fint”. De mest meningslösa klyschorna staplas på varandra vilket är helt OK. Vill man inte säga något så ska man inte behöva göra det. Problemet är att mff.se marknadsför det som en exklusiv intervju när den närmast totalt saknar både intresse och värde. Har MFF verkligen värvat stadens bäste fotbollsjournalist bara för att publicera nonsens? 

Mff.se lyckas inte ens offentliggöra truppen. Rikard Norling berättar i NT att det finns två osäkra startspelare. Han avslöjar till och med vad det rör sig om för sorts skador vilket inte MFF gör längre, Lex Rasmus Bengtsson. 

Eftersom jag inte längre hänger på träningar så vet jag inte så mycket om hur stämningen egentligen, hur pass fokuserat laget är. Matchen mot Riga på onsdag har rimligtvis högre dignitet men en förlust i Parken är absolut inte acceptabel ur malmöitiskt perspektiv. 

IFK saknar vårsäsongens bästa spelare, på pappret. Sead är såld, ”Totte” Nyman fortfarande skadad. Jag undrar om det inte är samma skada han hade för ett år sedan och som han då försökte spela sig igenom. Vilket väl var den direkta förklaringen till att han plötsligt slutade göra mål – hans kropp klarade helt enkelt inte av att producera till hundra procent.   

Utan lagets två stora offensiva och kreativa stjärnor tror jag IFK blir ett mittenlag i allsvenskan. Typ i bästa fall femma, troligtvis sjua. Ett kryss hade passat perfekt och jag tror att även MFF är nöjda med det. Lägg till lite nya defensiva konstellationer och både Oscar och Johan får vittra nätet två gånger var. Tror jag.   


About this entry