Bitter och bedragen – av bland annat Aftonbladet

Cirka 250:-  betalar jag för Champions League – på CMore. Det är det värt, speciellt för att få se MFF. Fast de spelar ju bara kval nu. Det sänds inte i CMore, fast det är CL på alla sätt utom sändningarna av matcherna. Vilket för mig är det viktigaste. Faktiskt det enda jag bryr mig om.

Först kan jag enbart se MFF i CL-kval i deras alldeles egen kanal som enligt samstämmiga vittnen plågades av hackande sändningar och t r e amatörmässiga kommentatorer. Omgången efter är Aftonbladet Plus eller var det Play? Eller Övrigt? Oavsett vad de heter – de vill ha mer pengar av mig.  

Efter några uppvärmningsmatcher är det nu alltså skarpt läge – HJK i returmötet. Så jag tog mig i god tid in på sidan som sänder på Aftonbladet och det dök upp ett fönster om att bli Aftonbladet +-kund för ”bara 99.- de första två månaderna”. OK, tänkte jag. Väldigt otydligt men det är väl fel på mig, jag är lite dum – Aftonbladet är smartare. Alternativet, att se matchen ”separat” för 139:- var mindre lockande, ja rent ut av lite dyrt. Tyckte jag. ”Separat” borde tolkas som endast denna match, utan +-abonnemang.

Klickade på matchlänken i Aftonbladets redaktionella puff så kom jag till en sida där det fortfarande stod att jag borde betala 139:- – trots att jag nu redan betalt 99:-. Så vad är då separat? Den ligger tillsammans med några damallsvenska matcher vilket jag tolkade som om att alternativet till separat är att se alla matcher för vilket inget pris anges. Alltså, tolkade jag det, har jag redan tillgång till alla fyra, fem matcherna. Endast de som inte betalar  +-abonnemanget måste betala för MFF-matchen.

För att konfirmera detta trycker jag på Support och får fylla i min mailadress, 90 minuter före avspark. Får inget svar förrän en halvtimme före match. Det är tydligt. Får veta att  jag måste då ha ett playabonnemang med Aftonbladet Sport som nu bytt namn till staylive.tv. Fast under i live-fönstret står att det är ”Övrigt Aftonbladet”, inte stayin.live som svara mig. Klickar på AB Övrigt där men inget händer. Det enda sättet att komma vidare, konstaterar jag nu, är att betala ytterligare 139:-. 

Känner mig riktigt jävla lurad. Vilket är det värsta. 99 kronor i sjön kan jag leva med men känslan av att bli blåst är svår att frigöra sig ifrån. Jag är så dum att jag att trodde att rutan som kom upp och texten om att det behövs ett plus-abonnemang när jag i själva verket skulle skaffat ett abonnemang på Övrigt Aftonbladet. Eller bara betalt 139:- rakt av. 

Om jag köper och klickar mig vidare – vad är det för garanti att jag inte kommer till en sida med Övrigt Övrigt Aftonbladet eller Plusplus och kräver ytterligare pengar för att jag ska få se MFF spela CL-kval?   

Vad händer för övrigt i nästa omgång – måste jag då betala Expressen ett par hundralappar för att följa MFF i sitt Europaäventyr?  Den här osäkerheten och att flytta CL-matcher mellan olika betaltjänster ger säkert mycket med pengar på kort sikt men gagnar varken mig, MFF, CMore eller de andra aktörerna – tycker jag. Jag reagerar som den lurade åsna och nervöse MFF-are jag känner mig som just nu. Jag sätter ned foten och vägrar fortsätta. 

Summa summarum. Erik Niva och Simon Bank är landets bästa fotbollsskribenter. Jag vill läsa dem men det enda sätt jag kan tala om för Aftonbladet, och min gamla studiekamrat Lena K Samuelsson, att jag känner mig lurad är att inte läsa smarta, otydliga Aftonbladet det vill säga att avsluta mitt tvåmånadersabonnemang på Plus efter två timmar.  Ledsen Erik och Simon – betalar gärna för att läsa er men aldrig vill jag samtidigt betala till någon som lurar mig.  Vet att jag var gång jag skulle komma att klicka på era länkar skulle jag påminnas om hur korkad jag är. Varför ska jag det? Är troligtvis redan tillräckligt korkad utan att ni jämt ska påminna mig om det.

Nu är klockan 18:00, nu är det avspark. Tar på mig mina svarta MFF-byxor. För mig får det bli Fysik Form, mitt gym på Vesterbrogade, och sedan HIF. På Discovery, utan MFF-byxor.. Vad jag betalar för alla matcher i allsvenskan och Superettan vet jag inte exakt men jag får det jag betalar för. Inget Discovery Plus eller Play. Eller Övrigt.  Och vem vet – en dag kanske MFF kvalificerat sig för CMore. Eller så misslyckas de och jag får se dem i Eurosport, eller nån annan kanal. Kanske. Men relationen med Aftonbladet Övrigt är absolut öve!!   


About this entry