Hurks unika hattrick och MFF-outcasts

Medan MFF avancerar i CL-kvalet ser jag två gamla MFF-are på Olympia. Båda hamnade till slut, efter massor av mellanstationer, i Falkenberg. Kontraktslösa: elitklubbs-outcasts. 

Viktor Noring representerade MFF för tio år sedan. Gjorde en A-landskamp, var väldigt lovande men målvakten hade inte huvudet med sig. Blev inte en enda match i MFF. Enligt Transfermarkt har han aldrig kostat en krona i övergångar vilket innebär att han i så fall aldrig spelat i en klubb som verkligen velat ha honom. En match i himmelsblått gjorde däremot Mahmut Özen. Han spelade när MFF mötte just Falkenberg för sju år sedan. Blev också två cupmatcher och sammanlagt 100 % segrar för en av många märkliga ytterbacksvärvningar som MFF gjort. Vad såg de i honom?  

Inte heller han har köpts någon gång och 71 matcher för Falkenberg på 5 säsonger känns inte optimalt. 

Efter att ha sett plågsamt pinsamma insatser på Olympia mot Norrby, Öster och Värnamo fick jag äntligen se HIF vinna. På fyra nickmål varav de tre första alla gjordes av Van der Hurk. Det fjärde av inhopparen Al Halawi på briljant vänster utsidesinlägg av inhopparen Dennis Olsson. Tre av nickarna var efter studs. Jag misstänker att Lennartsson sagt att Noring inte klarar nickar med studs och sanning är att han var lika långsam att reagera på alla tre. Reagerar, kommer av sig vid studsen och sedan när han åter igen rör sig är bollen i princip redan över linjen. 

I övrigt var det så där. Starka nedflyttningskandidaten Falkenberg vann avsluten 11-10. HIF övertygade inte helt, kongolesen Tsoka gjorde som vanligt misstag som en mittback inte får göra. Går HIF upp? Nja, ser bra ut offensivt med Loepers snabbhet och skruvade inlägg. Nye finnen Karjalinen såg stark ut och visade bra spelförståelse men även lite klumpig och omständlig vid avslut.  Holländaren van det Hurk hattrick är nog unikt i vår tid, den post Ralf Edström. Det är ytterst sällan man gör tre på huvudet i samma match. 

På lördag är det TFF-HIF – ett litet klassikermöte nu när HIF inte spelar i samma klass som MFF. Och sedan är det väl dags för en kamp mot Bois. Tror de två matcherna kommer visa om HIF verkligen är allsvenskar nästa säsong.    


About this entry