Garanterat fotbollsguld

Det måste bli guld på fredag morgon. Jakobson och Rolfös löpningar, speluppfattning och teknik är i absolut världsklass. Speciellt Rolfö är fantastisk med bra balans, jättelånga steg och temposkiften. Stort plus även till Hedvig Lindahl i målet som stod rätt och gjorde vad hon skulle göra. Känns tryggt! 

Jag ser båda semifinalerna. USA är oerhört överlägset Kanada som inte hade besegrat grannarna på 20 år. Nu gör de det på en absurd straff som borde varit frispark till USA. Sådana VAR-rum dödar fotbollen. Patetiskt. Liksom många andra domarinsatser. Australiens ledningsmål blåstes bort av samma orsak som att Sam Kerr fick frispark när hon sprang in i Rolfö vid en liknande situation i andra. Nu vann Sverige på att Australiens målvakt inte nådde upp till ribban. Och USA:s reservmålvakt gick och rätt håll på straffen men slängde sig med BÅDA händerna och då når man naturligtvis inte en straff. Nu släppte hon även linjen med foten i förtid men ändå – hur tänkte målvakterna? 

Problemet på fredag är att Kanada liksom mot USA säkert backar hem och då gäller det att vinna inläggsspelet. Sveriges främsta egenskap är ju djupledsspelet men det lär inte kunna användas i finalen. 

Kanada hade i princip inte en enda målchans men ändå tycker jag att Sverige måste bli bättre på att markera i eget straffområde. Många gånger ”tittade man boll” och lät de gulklädda få både passningar och onödigt mycket yta. Ligg lite tajtare så fixar det sig. 

Heja tjejerna! 


About this entry