Fördel Malmö

För någon som tippat 2-0 var inte segern överraskande. Däremot ett oturligt övertidsmål alltför liten. 

Det hade känt mycket bättre att ha nollat Rangers än den här 2-1-reducering med 14 sekunder kvar till 90+5 minuter. 

Ändå är jag optimist. MFF:s enda riktigt bra offensiva spelare fick inte så mycket plats att ställa om på. Eller så var de alltför trötta. När de får ytor, i returen, blir de än farligare än i kväll. 

Rangers skapade inte mycket. 9 av 10 gånger lyfta man fantasilöst in bollen vilket MFF:s bästa spelare enkelt nickade undan – gång på gång.  Med två undantag – målet och en kanon 10 minuter tidigare som Lasse Nielsen nickade undan. Och uppenbarligen kände sig lite omtöcknad av. Uppenbar risk för att Nielsen missar returen.  

Jag har en känsla av att det inte blir färre inlägg på Ibrox utan fler. Samtidigt blir det stora, stora ytor för framförallt Birmancevic och Colak. Jag tror de gör ett i returen medan Rangers gör två och det blir förlängning – som vem som helst kan vinna. 

Spelarbetyg 

Dahlin: 3

Lewicki: 4,5

Anel: 4

Nielsen. 4

Moisander: 5

Berget: 4

Bonke: 3

AC: 4 

Rieks: 3

Colak: 4

Birmancevic:4

Ny match – andra förutsättningar


About this entry