VAR-granska gångarna

När du har en så godtycklig bedömning av fusk, och fusk är så skrämmande avgörande – varför tar inte gångsporten hjälp av tekniken? Det är bra att man ger ”småspringarna” tidstillägg – varje varning borde dessutom efterföljas av 10, 20 och 30 sekunders baklängesgång – så att fusket inte innebär värdefull vila. Framförallt när du har OS och kollar idrottarna dopingstatus i varje jävla enskild blodkropp – varför inte tänka fuskgångarna?

Å andra sidan – med tanke på VAR-domarna i damfotbollen. Kanske ska man bara bryta i hop, lägga ned och börja om på sporten.

Ps Den snabbaste kilometertiden vid VM i Doha var 4:08. Nu går italienaren på 3:48. Hur är det möjligt? Kan du verkligen gå så mycket snabbare? Det rör sig ju inte om att asfalten på gatorna i Sapparo centrum har samma beläggning som Friidrottsstadion. 20 sekunder på 1 kilometer är närmare 100 meter – hur fan kan man rent motoriskt gå så mycket snabbare? När det samtidigt är värmerekord?

Säg så här – det är mycket av gångsporten som jag inte förstår.


About this entry