Allting har ett slut…

Han har gett mig så mycket lycka, glädje och skönhet. I 15 år har Leo Messi förtrollat mig, förlöjligat motståndare, gjort mig så obeskrivligt stolt över kärleken till den klubb som betalt han lön. 

Nu är det dåliga tider, Barça har inte råd att ge honom ett långt kontrakt, han vill hellre spela i USA än göra en ovärdig mellansäsong i Europa. i en klubb ägd av någon saudisk prins eller kinesisk affärsman.

Jag förstår klubbens situation och val, jag förstår Messis beslut. Eller om det nu var tvärtom – klubbens beslut och Messis val? Ifall bara den där lille killen (som säkert är ansvarsfull man privat, vid sidan om planen) själv fick bestämma så hade han nog spelat gratis men det är ju inte så det fungerar.

Världens bäste fotbollsspelare genom alla tider (ifall Maradona varit nykter och drogfri under större delar av sin karriär hade han nog varit minst lik bra) bör få en värdig avslutning och jag tror USA kan ge honom den. De är bra på show och underhållning. De kan beskydda stjärnor. Dessutom skulle det göra ont att se honom spela MOT Barça. 

Jag känner stor tacksamhet och en viss lättnad. Nu kan Barça gå vidare, föryngra och bygga något nytt. Ungefär som man gjorde säsongerna 2002-04 när Messi var en liten lovande tonåring och ännu inte debuterat i A-laget. Min enda osäkerhet nu gäller tränaren. Jo, det var holländaren Frank Rijkardt då men jag har tyvärr en stark känsla av att Ronald Koeman inte är rätt person för det jobbet. Trots att han är lika gammal, och holländare.


About this entry