Allsvensk match med förlängning: HBK-MFF

0-0 är OK i fall MFF går vidare mot Rangers. Annars inte. Det är lätt att hävda att MFF ska vinna alla matcher mot nykomlingar på nedre tabellhalvan men HBK är väldigt starka defensivt – bra mittbackar, bra målvakt.   

Samtidigt bör man kunna begära mer av erfarna bänkstjärnor i MFF. Beijmo var helt fel på det – Larsson gav en bra förklaring till varför MFF vill köpa en etablerad, vänsterfotad vänsterback. Abubakari var osynlig liksom Nanasi. Naglic gör vissa saker bra och andra riktigt dåligt. Slog bort många inlägg som annars varit lovande. MFF hade i första halvlek 1 avslut – det var inte på mål. 

Ifall MFF går vidare i de internationella cuperna (man är väl garanterade den nya tredjeligan för tillfället) blir de här mediokra MFF-arna allt mer betydelsefulla. För allsvenskan. Då krävs betydligt bättre offensivt spel. 

Vi kan konstatera att MFF hade vunnit med lite tur i de två bra avslutningarna. I andra. Samt att Birmancevic och Colak är klass. Utan tvekan. Utan dem är MFF nästan mediokert, ett bra allsvenskt lag men absolut inte mer. Malcolm Nilsson, HBK:s duktige målvakt som jag hade hoppats få se fick nästan inget att göra. Så impotenta var MFF, i första.

Sammanfattningsvis en bra HBK-match, en dålig MFF-match och en minusmatch även underhållningsmässigt. Discoverys Jon Persson var som vanligt begeistrad – han har betalt för att säga det. Kommentatorns felsägning är ett mer rättvist betyg: han sa inte att vi skulle titta på ”highlights”, han sa ”händelser” av den simpla anledningen att matchen nästan helt saknade highlights. Det bästa var när Birmancevic i 88:e minuten vid sidlinjen vände bort sin motståndare med en ”tvåfotare”, i luften. Konst!   


About this entry