Bragden, och Blåvitt

Jag nästan chockades av att se MFF flytta upp spelet. I början av andra halvlek i Glasgow. De spelade så klokt och var väldigt trygga med bollen. Långsamt tog de över, dominerade mot ett hemmalag som inte fattade någonting. 

Jon Dahl Tomassons halvtidssnack gjorde tydligen underverk, liksom en vecka tidigare på Stadion. Det gjorde det inte i Halmstad förra lördagen. Man vill så gärna att de här himmelsblå bänkspelarna ska lyckas och visa hur bra de är – det gjorde de inte på Örjans Vall. Kan de göra det på Stadion, mot Blåvitt? 

För de flesta av dem får troligtvis chansen igen – det är skönt att allsvenskan är så jämn och inte hunnit längre än knappt halvtid (då när Bonke blev utvisad). Han spelar säkert på lördag. Liksom Nanasi, Nalic, Rakip, Brorsson, Beijmo, Larsson, Abubakari och kanske Martin Olsson får göra ett inhopp. Ska vi tippa att AC, Colak och Berget hoppar in sista 20 ifall det är oavgjort? Jag tror inte JDT kastar in dem för att ta en poäng, det är det inte värt. Vilan är viktigare. I Halmstad kom alla stjärnorna in men fick inte in bollen.  

Blåvitt har många duktiga spelare men har inte sett balanserade ut med Mikael Stahre som ansvarig. De förlorade hemma mot Norrköping och mot Varberg och borde förlorat så där 2-6 hemma mot Bajen senast. Förlorade avsluten 9-20, på hemmaplan. 

Bra spelare blir inte plötsligt dåliga. Stahre har fel spelare på fel positioner, tycker jag. Han har givit upp kanterna, placerat Tobias Sana som en slags wingback och Sebastian Eriksson som seriens långsammaste balansspelare. Mot Norrköping. Mot Hammarby såg Gustav Svensson lika vilsen ut i den rollen. Det är väl OK med de här dinosaurierna så länge man försvarar lågt men varje gång de skulle upp och pressa sprang Norrköping förbi det slowmotion-mittfältet. Det var faktiskt genant. Stahre svor som vanligt och tyckte inte att det var dags för självkritik. 

Stahre har i desperation köpt en mittback från Superettan alldeles innan fönstret slog igen. Denne brasse lär dock inte debutera på lördag. Det vore nog ytterligare ett självmål. 

Blåvitt består numera mest av rutin. En konflikt mellan gamla, frustrerande spelare och ansvarslös ny tränare kan vara på gång. De såren skulle saltas rejält av två snabba malmöitiska ledningsmål på lördag. Egentligen hade jag velat att JDT startade med förstauppställningen och bytte sedan ut de offensiva spelarna när man har en tvåmålsledning. Men det är kanske att vara alltför taktisk?  

Lär bli 90 minuter spännande allsvensk transsportsträcka på lördag.


About this entry