Målvaktsranking – EPL

 1. Alisson – Liverpool
 2. Schmeichel – Leicester
 3. Ederson – Man City
 4. Mendy  – Chelsea
 5. Lloris  – Spurs
 6. Pickford – Everton
 7. Leno – Arsenal
 8. Sanchez – Brighton
 9. Meslier – Leeds
 10. Kepa  – Chelsea
 11. Martinez – Aston V
 12. Tim Krul – Norwich
 13. De Gea – Man U
 14. Fabianski – West Ham
 15. José Sa – Wolves
 16. Nick Pope – Burnley
 17. Guaita – Crystal P
 18. Bachmann – Watford
 19. Ben Foster – Watford
 20. Henderson – Man U
 21. Adrian – Liverpool
 22. Dubravka – Newcastle
 23. David Raya Martin – Brentford
 24. McCarthy – Southampton
 25. Gollini – Spurs
 26. Butland – Crystal P
 27. Forster – Southampton

Svårt och roligt. Svårt för att det är ett par målvakter jag inte sett och några jag tror blivit bättre sedan jag såg dem. Speciellt gäller det Emiliano Martinéz. Det jag såg förra året var en keeper som gjorde några makalösa räddningar men inte kändes stabil. Ungefär motsatsen till Schmeichel som alltid gör det han ska och lite till. De Bruynes mål i EM var ett undantag från regeln. Kasper är grovt underskattad världsmålvakt. Vill nog också påstå att de tio främsta går in på en 25:bästa lista i världen. Mendy har imponerat stort och kanske plocka en placering eller två. Kommer Leedskeepern fortsätta utvecklas? Kommer Lloris hålla? Crystal Palace och Wolves målvakter blir spännande att följa – de kan mycket väl ta sig upp till topp 10 här. David Raya Martin har jag bara sett i en playoff-kamp mot Fulham då han såg vig ut men överarbetade situationer. Så ung att han har potential att ta sig betydligt högre upp. 

Hur kan man United ha två så relativt dåliga målvakter när de lägger ned miljarder efter miljarder på mittbackar? Får inte riktigt ihop det tänket. Jag har försvarat De Gea i många säsonger nu men han ser inte bra ut psykiskt och att han tappade platsen i Spaniens EM-lag till en ung, fortfarande ganska medioker Simon är märkligt men ett övertydligt tecken på att De Geas utförsbacke blir allt brantare. Fortfarande en av världens bästa linjemålvakter men ojämnheten och psyket tar tagit stryk. Henderson är Englands fjärde, femte bäste målvakt. Långt, långt från den kvalité man förknippar med United. Klubben har nu satsat på en överrutinerad tredjemålvakt istället för en världsmålvakt. Oförklarligt och det jag tror skiljer dem från att utmana om titeln (plus en mindre bra manager).  Jag tror både manager och målvakterna kan vara historia till nyår.    


About this entry